Skip Navigation LinksAktuelt > Aktuelt
Aktuelt

Fredag 22. september er Nasjonal Pårørende-dag

Pårørendeprogrammet - Klikk for stort bilde Vi ønsker å markere dagen med å informere om prosjektet Barn og unge som pårørende i Valdres.

Målet med prosjektet er å utvikle god praksis for å ivareta barn og unge som er pårørende i Valdres; Se de, og gi de det de trenger.

Prosjektet er interkommunalt og forankret både i helse og skole/oppvekstsektoren. Vestre Slidre er vertskommune, og prosjektet er finansiert med midler fra Helsedirektoratet 

Publisert av Svein Ivar Kristiansen. Sist endret 22.09.2017

Bak fra venstre: Liv Sonja Solbrekken, Helsesøster (Etnedal), Gunn Britt Haugrud, leder Røn Naturbarnehage (Vestre), Anne Karin Gunnarsdatter, spesialhjelpepleier Hjemmesykepleien (Nord-Aurdal), Kristina Heensåsen, Lærer (Vang), Toril Olvik, helsesøster (Valdres vgs). Foran fra venstre: Marit Sundvold Brustad, Psykisk helsetjeneste (Sør-Aurdal), Hege Birketvedt Eklund, prosjektleder, Bente Margot Nøbben, leder psykisk helsetjeneste (Øystre), Bente Flaten, psykisk helsetjeneste/barnvernsped (Nord-Aurdal)  (Julie Haganæs) - Klikk for stort bilde Julie Haganæs Siden i vår har en bredt sammensatt gruppe jobbet med ulike tiltak; Det planlegges fagdager og drøftes hvordan en kan samarbeide bedre. Videre er det planer om å etablere Treffpunkt Valdres, en møteplass for barn mellom 6 og 16, som lever i familier der en av foreldrene eller søsken er syke.

23.november blir det temakveld i kulturhuset i Fagernes som er åpen for alle. Dagen etter, 24.november, vil fagmiljøene i Valdres samles for å lære og høre mer. Fremragende foredragsholdere, blant annet psykiater Anne Kristine Bergem, vil være med begge dager. Informasjon om fagdagene kommer etter hvert.

Prosjektskisse: Barn som pårørende - ivaretagelse og oppfølging (PDF, 771 kB)

Pårørendesenteret i Stavanger har nylig intervjuet prosjektleder og kreftkoordinator Hege Birketvedt Eklund om pårørendearbeidet som foregår i Valdres.   

Video: Finn hjelp og fellesskap der du bor (Pårørendesenteret)

 

Kontaktperson ved spørsmål: Hege Birketvedt Eklund

Hege Birketvedt Eklund
Kreftkoordinator Valdres
Hege.eklund@vestre-slidre.kommune.no
Tlf 92 66 51 49

Kontor og postadresse:
Valdres Lokalmedisinske senter
Garliveien 14, 2900 Fagernes
www.vlms.no

Slidretun
Slidrevegen 16
2966 Slidre
post@vestre-slidre.kommune.no
Tlf:(+47) 61 34 50 00
Faks:(+47) 61 34 50 50
Opningstider
8.00-15.00 (15.05 - 14.09)
8.00-15.45 (15.09 - 14.05)
Org.nr: 961 382 157
Kommunenr: 0543
Valdres-regionen Etnedal kommuneNord-Aurdal kommuneSør-Aurdal kommuneØystre Slidre kommuneVang kommuneVestre Slidre kommune