Skaperkraft Valdres

Hørt om "makerspace"? Valdreskommunene har et felles prosjekt i gang denne vinteren. Tanken bak er at vi ville være tjent med om næringslivet i dalen får flere ben å stå på. Det er stadig flere jobber som kan gjøres fra hvor som helst. Da er det lurt at «våre» folk får kompetanse på disse tingene.

Moderne teknologi har også skapt en hel verden av muligheter for både produksjon, salg og  markedsføring. Muligheter vi i Valdres ikke kjenner noe særlig til.  Det ønsker prosjektet å gjøre noe med. Dette kan du lese om på www.skaperkraftvaldres.no. Svarer du på en eller begge spørreundersøkelsene der, kan du også vinne en 3D-printer av høy kvalitet.

Det endelige målet med prosjektet er å finne ut hvordan vi effektivt kan bygge kompetanse for å gripe disse mulighetene. Om 35 år vil vi ha et arbeidsliv der halvparten av arbeidskraften driver med ting vi ikke kjenner til i dag. Da er det bra for Valdres om noen av disse nye arbeidsplassene kan skapes og driftes her.

skaper 1 - Klikk for stort bilete