– Så overlykkelig at jeg nesten ikke visste om jeg var død eller levende

Musikk varmer ekstra i høstmørket, synes Caroline Eugenie Synvis (41).

Klikk for stort bilete 

BRA PLATE: Nylig slapp kulturskolelæreren i Vestre Slidre det hun omtaler som en glad høstsang, «Stjernene er her igjen», under artistnavnet Synvis.

– Det finnes faktisk overraskende mange fine høstlåter. Nylig laga jeg ei Spotify-liste, «Hei, høst!», utelukkende bestående av norske sanger som handler om høsten.

Som ungjente i Asker, starta Caroline tidlig å skrive låter sjøl, med deLillos og Ole Paus, som to store inspirasjonskilder, hvilket de fortsatt er.

– I ungdomsåra hørte jeg også mye på 60- og 70-tallsmusikk, og de «store» alle hørte på, som The Betales, The Kinks, Led Zeppelin, Jimi Hendrix og Neil Young. Jethro Tull var kanskje bandet som nådde helt innerst til hjerterota. Jeg var superfan, så da jeg som 15-åring fikk dratt på konsert med Ian Andersen & co. på Sentrum Scene ved at jeg og noen venninner snek oss inn sammen med noen eldre gutter, var det utrolig stas. Da vi i tillegg ble tatt opp på scenen og fikk sitte i en sofa under framføringa av låten, «Songs From The Wood», var jeg så overlykkelig at jeg nesten ikke visste om jeg var død eller levende. Det var virkelig en opplevelse for livet, humrer Caroline.

Nå for tiden er This It The Kit, Marika Hackman, Phoebe Bridgers og Norah Jones artister hun gjerne følger med på. Skal hun komme med ei plateanbefaling, faller valget på færøyske Teiturs «Poetry & Aeroplanes»

 

Av Ingri Valen Egeland, Avisa Valdres.