Nyttårsfeiring med omtanke

Ordførerne i Valdres ønsker alle innbyggere, deltidsinnbyggere og gjester en jule- og nyttårsfeiring med varme, håp og forventning.

Bilde: Illustrasjon

Mange gleder seg til denne tida, med familie og venner, hvite daler og fjell, og godt skiføre for alle typer vinteraktiviteter. Andre opplever kanskje ensomhet og har mistet noen på veien gjennom 2023. Vis omtanke for hverandre og ta dere tid til et ekstra besøk eller en liten kaffekopp. Den største gleden er kanskje å glede andre.

Ved nyttårsfeiring er det mange som vil markere overgangen til et nytt år med å skyte opp fyrverkeri. Da er det svært viktig at vi tar hensyn til at fyrverkeri også kan skremme og skape frykt.

Særlig viktig er det å ta hensyn til dyra som vi har både i fjøs, hus, hytter og de som lever ute i naturen.

Vi ber innstendig alle som skal skyte opp fyrverkeri å følge regelverket:

  • Kun oppskyting mellom kl. 18.00 – 02.00
  • § 2-1 Plikt til å forebygge fare for brann eller eksplosjon mv.
  • Ta ansvar og sørge for sikker oppskyting.
  • Nulltoleranse for skader.

Les mer: Link til trygg bruk av fyrverkeri

Les mer: Link til fyrverkeriregler

Vi ønsker at alle skal få en hyggelig og fin nyttårsfeiring, følger vi alle regelverket så oppnår vi det. Vi vil også oppfordre til å tenke gjennom om mengden fyrverkeri kan reduseres eller droppes, og at vi likevel kan få en fin feiring? Slik kan vi spare mange dyr for unødvendig mye stress, redusere faren for personskader og spare miljøet for unødig mye avfall.