Ledig stilling som kommunedirektør med søknadsfrist 10.februar 2021, søk her: https://skc.no/stilling/?id=179307

Viser til statsministerens pressekonferanse i dag sundag 3. januar. Dette er tiltaka og anbefalinga regjeringa innfører, gjeldande frå 4. januar til 18. januar:

I Røn naturbarnehage har barna hatt gleda av å gi bort og pakke inn ei gåve kvar dag som barna no har gitt til besøksrommet i Kriminalomsorgen i Slidreøya.

Barna har snakka om at det er fint å kunne dele, og gir derfor frå seg noko dei tenkjer andre barn har glede av når dei kjem på besøk til sine fedre der, med ønske og god jul frå oss i barnehagen.

2020 har vore eit mangfaldig år for Vestre Slidre og for meg som ny ordførar. Ein kvardag med korona kom brått på oss i mars. «Korona», eit ord vi ikkje hadde høyrt om i helsesamanheng tidlegare, vart allemannsord på kort tid. Det var nesten litt uverkeleg å ta inn over seg alvoret i starten. Dette hadde vi som nasjon ikkje mykje erfaring med å handtere. Dei fyrste vekene var litt kaotiske til vi fekk det kommunale apparatet opp og gå. Sjølv om pandemien ikkje er over, er vi betre rigga no enn det vi var i starten. Det vil ta tid før vi får pandemien under full kontroll, og det krev framleis stor innsats frå oss alle. Eg er likevel sikker på at dette skal vi klare, saman. Samhaldet vi visste var der, synte seg til fulle då alvoret kom innover oss. Nabohjelp og grendehjelp på tvers av grenser kom fram. Ein stor takk til alle for ein stor kollektiv innsats og tolmod i ei vanskeleg tid.

No er det tid for vassmålaravlesing og det blir sendt ut SMS-varsling tysdag 15.desember til dei som har registrert mobilnummer for avlesning.  Det blir og sendt ut avlesningskort pr. post med informasjon om rapportering av målarstand til dei som ikkje har SMS-varsling.

Vestre Slidre kommune tilbyr testing for covid-19 i jula:

2. juledag (26.12): Ring 94139676 mellom kl.10-12 for å avtale tid.

3. juledag (27.12): Ring 94139676 mellom kl.10-12 for å avtale tid.

28.12-30.12: Ring Slidre legesenter på 61344790 mellom 08.30-12 for å avtale tid. Ringer du seinere, klarer vi ikke teste deg samme dag.

31.12-3.1: Ring 94139676 mellom kl.10-12 for å avtale tid.

All testing foregår som vanlig ved fremmøte i bil på baksiden av bankbygget.

Avdelingane Raketten og Spretten i Slidre barnehage var denne veka invitert på julegrantenning i Prestegarden. Julegrana var på mystisk vis i ferd med å sløkke, men med magisk kraft og ny gnist frå barna fekk vi den til å lyse vidare fram mot jul. Og jammen kom nissen innom også! Etterpå hengde vi opp takknemlegheitshjerter i julegrana på Slidretun, før vi gjekk oppatt til barnehagen og kosa oss med ordentlig god julegraut. Tusen takk til Slidre Grendelag og Kyrkjekontoret for ei triveleg førjulsmarkering!

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper.

Kommuneoverlegen og kommuneleiinga tilrår ikkje at det vert gjennomført tradisjonelle juletrefestar rundt om i grendene no.

Dersom nokon ynskjer alternative arrangement må forslag til smittevernplan og beskrivelse av arrangementet sendast så snart som råd til kommuneoverlege Siw Fosheim Siw.Fosheim@vestre-slidre.kommune.no, med kopi til kommunalsjef oppvekst og kultur gunhild.royne@vestre-slidre.kommune.no

Ser du ei ung jente ved Grønsennknippa i Vestre Slidre som står og kallar på Randi, er det nok Synnøve Onstad Hjelle (27 år) du har treffe på.

For ordens skyld: Randi er ei ku.