Koronatelefonen i Vestre Slidre er ope kl. 12.00 – 13.00 laurdag og syndag veke 48, 49 og 50.

Ta kontakt på  telefon nr 941 39 676.

Henta frå Regjeringen.no

Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å forsinke spredning av omikron-varianten. Det anbefales blant annet å holde avstand og å unngå håndhilsing og klemming.

De kontaktreduserende tiltakene er

• Hold avstand til andre, gjerne en meter der det er mulig. Unngå klemming (nytt) og håndhilsing.
  • Anbefaling om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går ut over viktige og nødvendige tjenester, sørger for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken, for eksempel at det slik for bedriften samlet sett utgjør 50 prosent (nytt)
  • Vi ber voksne vurdere om man kan redusere antall nærkontakter noe (nytt).
  • Det er en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
  • Det er nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, f.eks når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion.

Allerede innførte tiltak som følge av virusvarianten omikron

Mandag 29. november 2021 ble det innført flere nasjonale tiltak for å begrense og forsinke spredningen av den nye omikronvarianten i Norge. Disse tiltakene er:

• Isolasjonstiden forlenges til 7 dager for de som tester positivt og som det er grunn til å tro er smittet med varianten omikron.
  • Det pålegges smittekarantene i 10 dager for nærkontakter som er hustandsmedlemmer og tilsvarende nære til personer det er grunn til å tro er smittet med varianten omikron. Disse har krav om PCR-test så snart som mulig og på dag 7. Ved negativ test på dag 7 kan karantenen avsluttes.
  • Det innføres testplikt for øvrige nærkontakter ved mistanke om smitte av omikronvarianten. De skal testes med PCR-test så snart som mulig og mellom dag 3 og 7 etter nærkontakten og skal om mulig unngå nærkontakt med andre personer frem til første test er negativ.
  • Alle tiltakene gjelder uansett vaksinasjonsstatus.
  • Pliktene opphører dersom det senere bekreftes at smitten ikke skyldes virusvarianten omikron.

Tiltakene kom i tillegg til innreisetiltak som ble innført fra og med 27. november. Det ble blant annet innført bestemmelser om at alle som ankommer Norge etter å ha oppholdt seg i Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Mosambik, Lesotho, Eswatini og Malawi, får plikt til gjennomført test før innreise, test ved ankomst, test etter 7 døgn og plikt til å være i innreisekarantene i 10 døgn uavhengig av om man kan fremvise dokumentasjon på at man er fullvaksinert eller har gjennomgått sykdom. Det ble også innført forbud mot direkteflyvninger fra disse landene.

3 personer testet positivt 29.11. Eit barn som var i karantene og to vaksne. Smittevegar er ulike, men kjende.

Formannskapet sitt forslag til økonomiplan 2022-2025 og årsbudsjett 2022 blir lagt til alminneleg ettersyn i 14 dagar frå 30. november 2021 i henhald til kommunelova § 14-3.

Vaksen person testa positivt for covid 19, 27.11.21. Vedkomande er mest sannsyneleg smitta utafor kommuna.
Ein vaksen nærkontakt testa positivt i dag, 29.11.21

Dei som ønsker koronavaksine må ringe for å sette seg opp på time.

Vi tilbyr oppfriskningsdose til befolkningen over 45 år og eldre. I tillegg skal personar 18 år og eldre med underliggande medisinske helsetilstander som gir høg risiko for alvorlig forløp av covid-19 også få ei oppfriskningsdose.

For personar under 65 år skal intervallet mellom koronavaksine dose 2. og 3 vera 6 månader, for dei over 65 år skal intervallet vera 5 månader.

Dei som ønsker oppfriskningsdose må ringe Slidre Legesenter 61344790 for å sette seg opp på time, vi har ikkje kapasitet til å ringe ut.

Har du fortsatt ikkje tatt vaksina, men ønsker dette, ta kontakt.

Nå kan lag og foreninger søke midler til tiltak rettet mot inkludering av barn og unge. Dette gjøres gjennom søknadsportalen på bufdir (barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) sin hjemmeside.

Her kan du følge link til tilskuddsordningens nettside.

Vestre Slidre sin kommunale pris 2021 vart delt ut på Vestre Slidre spel og dansarlag sitt arrangement i helga. Olav Gardshaug er tildelt kulturprisen for sitt engasjement for bygda med utallige opptrednar med fela gjennom mange år!

Herjinger etter stormen på fredag.

Gardsbruk med husdyr fekk  nok kjenne dette hardt på kroppen att strømmen ble borte over lengre tid. Spesielt blir det mykje slit når ein har husdyr og ikkje har strøm og vatn.